از خطوط خاص ایرانیان است که در اواسط قرن هفتم از ترکیب دو خط توقیع و رقاع به وجود آمد و سپس در اثر کثرت استعمال و تندنویسی به شکسته تعلیق مبدل گشت؛ ولی باز هم به نام تعلیق معروف گردید. ابداع این خط را به خواجه تاج سلمانی اصفهانی نسبت می دهند. این خط پایه ی خط نستعلیق و …
ادامه نوشته »بایگانی ماهانه: آذر ۱۳۹۲
نقاشی دوره ی زند
دوره ی زندیان را می توان مقدمه ای بر مکتب دوره ی قاجار به حساب آورد. در این دوره نقاشی رنگ روغن بیش از دوره ی صفوی مورد استفاده قرار گرفت و در شهر شیراز که پایتخت صفویان بود، آثاری پدید آوردند که تلفیقی از قالب های دوره ی صفوی، چهره نگاری درباری به سبک اروپایی و ذوق و سلیقه …
ادامه نوشته »خراطی
خراطی هنر ساختن اشیا از چوب است که آغاز و شروع آن به دوران باستان می رسد. نقش برجسته های تخت جمشید نشان دهنده ی استفاده و اعتلای هنر خراطی در زمان هخامنشیان برای تهیه و تزیین اشیا چوبی است. چرخ خراطی معمولاً بدون چهارچوب است و تنها دارای رکابی می باشد که هر چه را بخواهند نگه دارند، با …
ادامه نوشته »Raster & Vector چیست؟
نرم افزار های گرافیکی به دو دسته تقسیم می شوند: Vector: گروه اول نرم افزار های وکتور ” Vector ” هستند. مهم ترین وکتور ها شامل برنامه ی Illustrator از سری برنامه های Adobe، برنامه ی Corel Draw و زیر مجموعه هایش اهمیت خاصی را در طراحی با روش برداری دارا هستند. در روش وکتور یا برداری هر شی در نرم افزار به …
ادامه نوشته »دواتگری
به ساخت اشیا فلزی به روش سرد، ” دواتگری ” گفته می شود. این هنر را می توان از نخستین مشاغل انسان دانست و دارای سابقه ی چند هزار ساله است. در آغاز، دواتگری و شکل دادن به فلزات جهت استفاده ی روزمره، به صورت بسیار ساده و با کوبیدن یک قطعه سنگ بر روی فلز سرد، انجام می شد. اما امروزه …
ادامه نوشته »مرصع کاری
ترصیع یا مرصع کاری عبارت است از قرار دادن فلزات، سنگ های قیمتی، طلا و یا مواد دیگر روی سطح فلزات. در این شیوه اگر ترصیع کاری فلز روی فلز مورد نطر باشد، ابتدا باید جای فلز مورد نظر را روی سطح فلز گود کنیم و فلز را در آن بنشانیم و قسمت های اضافی را نیز که به صورت جداگانه ساخته شده …
ادامه نوشته »نگارگری دوره اشکانی ( پارتی )
بیشتر نگاره های این دوره از نوع نقاشی و طراحی می باشند و حجم سازی و نمایش پستی و بلندی مورد توجه هنرمندان نبوده است. در نقاشی های دیواری کوه خواجه در سیستان که بهترین نمومنه ی آثار نقاشی اشکانیان هستند، می توان سرچشمه های سنن تزیینی در نقاشی پس از اسلام را جستجو کرد. خصوصیات این نقاشی ها عبارتند …
ادامه نوشته »چند نمونه پرسش و پاسخ خوشنویسی
* شروع کلاس های مجازی کنکور هنر. برای اطلاعات بیشتر کلیک کنید. * * موارد استفاده ی خط نسخ چیست؟ خط نسخ برای کتابت متون و موضوع های دینی به کار می رفت. *ابن مقله محمدبن علی الفارسی واضع چه خطوطی بود؟ ثلث و نسخ * چه خطوطی توسط ایرانی ها به وجود آمد؟ تعلیق، نستعلیق و شکسته نستعلیق *خط …
ادامه نوشته »تست و نمونه سوال ( قسمت اول )
۱- تفاوت و مرز بین هنر های سنتی و صنایع دستی چیست؟ الف- مواد و مصالح مورد استفاده ب- داشتن حالت کاربردی ج- داشتن جنبه ی هنری د- هر سه مورد ۲- تذهیب معرق در چه دوره ای در تزیین کتاب ها رایج شد؟ الف- سلجوقی ب- ایلخانی ج- تیموری د- صفوی ۳- گلیم معمولاً به چه صورت بافته می …
ادامه نوشته »پارچه و نساجی در دوران مادها
تاریخ دولت پادشاهی ماد از سال ۷۰۸ قبل از میلاد آغاز شده و تا سال ۵۵۰ ادامه داشته است. چهار پادشاه شامل دیا او کو، فره فرتیش، هوخشتره و استیاکس در این دوران حکومت کرده اند که سرانجام این حکومت به دست کوروش منقر شده است. بررسی حجاری های تخت جمشید نشان می دهد که پارچه بافی در آن دوره …
ادامه نوشته »